Special D-Day in volgende uitgave van ‘De Veldpost’

Door het Amerikaanse National Archives worden nog steeds foto’s en films in de openbaarheid gebracht die gemaakt zijn vóór, tijdens en na beide wereldoorlogen. Dat kan soms tot hele nieuwe inzichten leiden over bepaalde gebeurtenissen. Vandaar ook de gezegde: “Eén foto zegt meer dan duizend woorden…”

‘Loslippigheid kan levens kosten’

Voor een aantal jaren geleden bleek ook dat er veel kleurenfoto’s waren gemaakt tijdens  de Tweede Wereldoorlog. Nu was het begrip kleurenfotografie al veel langer bekend maar vreemd genoeg sloeg het niet aan bij het grote publiek.

Kleurenfoto’s zijn dan ook een uitzondering en tegenwoordig is dat juist andersom, nu zijn zwartwit foto’s een uitzondering en als ze al gemaakt worden dan hebben ze vaak ook nog eens een kunstzinnige betekenis.

In het komende nummer van De Veldpost gaan we een reeks kleurenfoto’s publiceren die gemaakt zijn in de Tweede Wereldoorlog. Over belangrijke gebeurtenissen. En natuurlijk over legervoertuigen!

GvKSr

Volg ons en vind ons leuk!
549

Auteur: Admin AVC GvKSr

CEO AVC NLD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *