Agenda AVC

 

Dit is de Agenda van AVC-activiteiten voor/door AVC-leden voor het jaar 2018

NMM 18 | Nationaal Militair Museum
Op de voormalig vliegbasis Soesterberg staat al enige jaren het Nationaal Militair Museum (NMM). Zaterdag 28 april 2018 leggen we als groep een bezoek af aan dit museum.  Daarmee openen we het AVC-seizoen 2018.
Het NMM in Soest is een nieuw maar grts opgezet museum waarin aandacht wordt besteed aan de betekenis van de Nederlandse krijgsmacht in verleden, heden en toekomst met extra aandacht voor de collecties van land- en luchtmacht, afkomstig van diverse musea. Je krijgt er alle gelegenheid om al het materieel van dichtbij te bekijken, waaronder voertuigen die in het verleden in onderhoud zijn geweest bij AVC, zoals de DAF V-1600DD. Ons bezoek wordt afgesloten met een ‘rondje van de zaak’ dankzij de welwillende medewerking van de Stichting Mobiele Artillerie (SMA). Informatie zie De Veldpost 01-2018


NGH18 | Nachtrit + Bivak Groene Hart. In het op de foto aangegeven weekeinde slaan we ons kamp in het Groene Hart van Nederland. Een prachtige nachtrit leidt de deelnemers langs mooie wegen en locaties. Dat gebeurt aan de hand van een routebeschrijving met bolletjes, pijltjes, etc. Het is geen snelheidsrace, maar een raadsel wat opgelost moet worden. Vanwege de wegen kunnen voertuigen die groter zijn dan de DAF YA 328 helaas niet meedoen!


NVD18 | Nederlandse Veteranendag. . Op deze dag worden veteranen in het zonnetje gezet. Mannen en vrouwen die geëerd en bedankt worden voor hun inzet in Nederland of elders in de wereld. Zijn Majesteit de Koning is op deze dag ook aanwezig en zal de parade afnemen van krijgsmachtonderdelen en van de voertuigen, o.a. van AVC. Een kleine 20 AVC-voertuigen rijden mee met veteranen aan boord die slecht ter been zijn.


HWD18 | Historisch Weekend Den Helder. AVC schuift aan bij het Historisch Weekend Den Helder, incluis bivak. Het evenement wordt door anderen georganiseerd! 

Naast een militair deel zijn er 100-den andere (motor)voertuigen uit lang vervlogen dagen (oldtimers) van fiets tot vrachtwagencombinaties en vaartuigen op het oude marinecomplex Oude Willemsoord.

Je kijkt je ogen uit!


ORH18 | Operation ‘Raven’ op ISK Harskamp. In het weekend van  17-19 augustus houdt AVC weer een bivak op het terrein van ISK Harskamp. O.a. Terreinrijden, Bivak, De Quiz en Rondrit Posbank staan op het programma. Dan wordt ook de algemene ledenvergadering gehouden. Vorig jaar, tijdens het jubileumweekend, werd iedereen bij het krieken van de dag gewekt door het harde geluid van een raaf… Aanvankelijk werd er gedacht dat een van de deelnemers grappig wilde zijn, maar het was een raaf die het kamp wekte met z’n gekrijs… De bivak is de basis voor een rondrit door het prachtige natuurgebied van de Posbank, uitgezet door Jan Kampert! En uiteraard zijn er ook andere activiteiten, zoals De Quiz! Veel te doen en hopelijk slaapt meneer De Raaf ook uit! Dit weekend wordt in samenwerking met Defensie gehouden!


IAS 18 | International Army Show
Op Vliegveld Twenthe wordt de tweede editie van de International Army Show gehouden. AVC is dan ook  weer aanwezig met een aantal voertuigen en houdt daar bivak. De show is van 1 t/m 2 september 2018.

AVC-leden die aan deze internationale show willen meedoen dienen zich bij het secretariaat van AVC op te geven: naam, merk/type voertuig en het kenteken. Medio april wordt met de organisatie van de ISAS18 besproken hoeveel voertuigen en personen een plaats krijgen toegewezen. Ook krijgen de deelnemende leden een CLUB-pdf toegezonden die zij op het voertuig moeten voeren om op het terrein te kunnen komen.

1 en 2 september 2018 staat AVC op vliegveld Twenthe  Een groots opgezet evenement voor liefhebbers en eigenaren van legervoertuigen; van jeep tot tank, ongeacht de periode waarin ze hebben gediend. Static show van 500+ voertuigen, entertainment d.m.v. optredens, nostalgische muziekoptredens op buitenpodium en/of binnenlocatie. Mogelijkheid tot meerijden met een legervoertuig op het terrein, standhouders op buitenterrein en in de hangars. Mogelijk komen er ook historische vliegtuigen op deze editie. Verder aandacht voor “vintage” producten en lifestyle en horeca deels d.m.v. nostalgische foodtrucks en ook herdenkingen en veteranen activiteiten. Binnenkort meer informatie!


OCO 18 | Operation ‘Cross Over’ 2018 Heerde. Op 26, 27 en 28 oktober 2018. Zwaar terrein en zware voertuigen! Gaat dat samen? Is iedereen de rijkunst machtig? Wat te doen als je vastzit? Een jaarlijks terugkerend spektakel voor grote en kleine legervoertuigen, want waar de DAF YA 328 doorrijdt kan een Nekaf vaststaan, maar ook andersom, dat de 328 niet verder kan… (OVB – Verdere info volgt)


BINNENKORT NOG MEER ACTIVITEITEN

Nederland
Uiteraard worden ook in Nederland kampementen/bivakken, ritten en andere activiteiten georganiseerd maar daar leest u meer over op de website en/of Facebook van AVC. Heeft u zelf ideeën of suggesties laat het ons dan weten door een mailtje te sturen naar Operations. Inschrijfformulieren kunt u opvragen bij het secretariaat.