Agenda AVC

Dit is de Agenda van AVC-activiteiten voor/door AVC-leden voor het jaar 2018

NGH18 | Nachtrit + Bivak Groene Hart. In het op de foto aangegeven weekeinde slaan we ons kamp op in het Groene Hart van Nederland. 

Een prachtige nachtrit leidt de deelnemers langs mooie wegen en locaties. Dat gebeurt aan de hand van een routebeschrijving met bolletjes, pijltjes, etc. Het is geen snelheidsrace, maar een raadsel wat opgelost moet worden. Vanwege de wegen kunnen voertuigen die groter zijn dan de DAF YA 328 helaas niet meedoen!

Overdag rijden we in kolonne door de streek om alvast kennis te maken met de wegen aldaar en natuurlijk om de mooie omgeving te bekijken.

NGH18 is ook opengesteld voor niet-leden. Aanmelden kan via deze link + inschrijfformulier.


HWD18 | Historisch Weekend Den Helder. AVC schuift aan bij het Historisch Weekend Den Helder, incluis bivak. Het evenement wordt door anderen georganiseerd! 

Naast een militair deel zijn er 100-den andere (motor)voertuigen uit lang vervlogen tijden (oldtimers) van fiets tot vrachtwagencombinaties en vaartuigen op het oude marinecomplex Oude Willemsoord. Je kijkt je ogen uit!


NVD18 | Nederlandse Veteranendag. . Op deze dag worden veteranen in het zonnetje gezet.

Mannen en vrouwen die geëerd en bedankt worden voor hun inzet in Nederland of elders in de wereld. Zijn Majesteit de Koning is op deze dag ook aanwezig en zal de parade afnemen van krijgsmachtonderdelen en van de voertuigen, o.a. van AVC. Een kleine 20 AVC-voertuigen rijden mee met veteranen aan boord die slecht ter been zijn.


ORH18 | Operation ‘Raven’ op ISK Harskamp. In het weekend van  17-19 augustus houdt AVC weer een bivak op het terrein van ISK Harskamp. O.a. Terreinrijden, Bivak, De Quiz en Rondrit Posbank staan op het programma. Dan wordt ook de algemene ledenvergadering gehouden. Vorig jaar, tijdens het jubileumweekend, werd iedereen bij het krieken van de dag gewekt door het harde geluid van een raaf… Aanvankelijk werd er gedacht dat een van de deelnemers grappig wilde zijn, maar het was een raaf die het kamp wekte met z’n gekrijs… De bivak is de basis voor een rondrit door het prachtige natuurgebied van de Posbank, uitgezet door Jan Kampert! En uiteraard zijn er ook andere activiteiten, zoals De Quiz! Veel te doen en hopelijk slaapt meneer De Raaf ook uit! Dit weekend wordt in samenwerking met Defensie gehouden!


IAS 18 | International Army Show
Op Vliegveld Twenthe wordt de tweede editie van de International Army Show gehouden. AVC is dan ook  weer aanwezig met een aantal voertuigen en houdt daar bivak. De show is van 1 t/m 2 september 2018. Leden kunnen al aanrijden op 31 augustus!

AVC-leden die aan deze internationale show willen meedoen dienen zich bij het secretariaat van AVC op te geven: naam, merk/type voertuig en het kenteken. Medio april wordt met de organisatie van de ISAS18 besproken hoeveel voertuigen en personen een plaats krijgen toegewezen. Ook krijgen de deelnemende leden een CLUB-pdf toegezonden die zij op het voertuig moeten voeren om op het terrein te kunnen komen.

1 en 2 september 2018 staat AVC op vliegveld Twenthe  Een groots opgezet evenement voor liefhebbers en eigenaren van legervoertuigen; van jeep tot tank, ongeacht de periode waarin ze hebben gediend. Static show van 500+ voertuigen, entertainment d.m.v. optredens, nostalgische muziekoptredens op buitenpodium en/of binnenlocatie. Mogelijkheid tot meerijden met een legervoertuig op het terrein, standhouders op buitenterrein en in de hangars. Mogelijk komen er ook historische vliegtuigen op deze editie. Verder aandacht voor “vintage” producten en lifestyle en horeca deels d.m.v. nostalgische foodtrucks en ook herdenkingen en veteranen activiteiten. Binnenkort meer informatie!


OOD18 | Op 12, 13 en 14 oktober houden wij een Open Dag! Waar dat gehouden wordt en hoe we dat verpakken wordt in juni bekend gemaakt! We kunnen alvast verklappen dat het een niet alledaagse locatie is! Maar zet deze datum in je agenda!

Wat kunnen we wel zeggen? Word lid van AVC! Want dan kun jij ook meedoen! Schrijf je nu in!

Een tipje van de sluier kunnen we wel alvast even lichten: we proberen zwaar materieel in te zetten, rupsvoertuigen…

Je leest er meer over in De Veldpost van juni/juli aanstaande. Maar ook in de ‘DIENSTMEDEDELINGEN‘ onze maandelijks nieuwsbrief. Als je lid bent tenminste!

 


OCO 18 | Operation ‘Cross Over’ 2018 Heerde komt te vervallen! Reden, we kunnen niet meer met bijvoorbeeld een DAF YA 328 daar terecht. Ons devies is echter: alles of niets, dat wil zeggen: wanneer iemand met een YA 328 niet mag meedoen dan houdt het voor ons ook op! Ook de situatie van vorig jaar leidde tot groot ongenoegen onder het bestuur en de deelnemers toen bleek dat we maar voor een deel gebruik konden maken van de baan.


Activiteiten die inmiddels gehouden zijn: