Interactie ‘De Veldpost’ en website optimaliseren

Kunt u zich nog het artikel herinneren in het laatste nummer van De Veldpost van 2016? Daarin stond een artikel over de JLTV, de Joint Light Tactical Vehicle van OSHKOSH, dat door de US Army momenteel wordt beproefd.

Nu gaat het in dít artikel niet om de JLTV maar om de QR-code die we plaatsten bij het artikel!

CR-code in “De Veldpost” om lezers naar een filmpje te leiden, die dan wordt afgespeeld op de tablet of smartphone…

Interactie
Nu we dankzij deze nieuwe website over een goed CMS (content management system) beschikken kunnen we veel meer dan voorheen gebruik maken van de mogelijkheid om de website te laten samenwerken met het verenigingsblad, “De Veldpost”! Zo kunnen allerlei bestanden worden gedownload waarover wordt gesproken in “De Veldpost”. Zoals de schematische weergave van de aansluitschema van een zekeringkastje van de DAF YA 126, feitelijk te groot om te worden afgedrukt en nu kunnen met alle gemak van de wereld naar de website verwijzen.

Download
Dat kan middels een link maar ook met een QR-code. Een link moet je precies overnemen in je tablet of smartphone, één teken verkeerd en je hebt een foutmelding. Nee, dan is het scannen van een QR-code een uitkomst! Kijk alvast op internet wat je daar allemaal mee kunt doen, ook voor eigen gebruik! En installeer de app op je tablet en/of smartphone!

Foto’s
Een ander voorbeeld zijn foto’s. We kunnen nu niet alle foto’s publiceren in “De Veldpost” die ons worden aangeboden naar aanleiding van een evenement of activiteit. Daarvoor is de ruimte te beperkt, ook al zou het een blad zijn van 70 pagina’s… We kunnen nu, ook vanwege de capaciteit van de server, een fotoreportage in het blad makkelijk verlengen op deze website, waardoor het ook loont om veel foto’s in te sturen! En dat geldt ook voor lange maar interessante artikelen.

Kortom, we willen optimaal gebruik maken van de mogelijkheden die er zijn en dat vraagt van u als ACV-lid ook de nodige aanpassingen …, maar we gaan het u niet moeilijker maken!

“Vragen? Geen vragen?!”, zei Paul van Vliet eens in een voorstelling van een van zijn one-man-shows in 1834. Maar u kunt ze stellen in de reactiemogelijkheid onder dit artikel, maar ook gewoon mailen naar avcnld@gmail.com! Ideeën ook! Gewoon doen!

GvKSr

Auteur: Admin AVC GvKSr

CEO AVC NLD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.