F-35’s arriveren in Engeland

F-35’s arriveren op een RAF-basis in het Verenigd Koninkrijk | Foto U.S. Air Force photo/Tech. Sgt. Matthew Plew / DVIDS

F-35’s  van de 34th Fighter Squadron, 388th Fighter Wing and the Air Force Reserve’s 466th Fighter Squadron, 419th Fighter Wing, Hill Air Force Base, Utah (VS), arriveerden zaterdag op de Royal Air Force Base Lakenheath in Engeland, voor wat heet een training met de RAF, maar feitelijk is de komst van de Joint Strike Fighters bedoeld om de overige leden van de NAVO te laten zien dat de VS alles in het werk stellen om Europa bij te staan nu de Russen kennelijke bedoelingen hebben met Oekraïne. General Tod D Wolters, command van de US Air Forces in Europa zegt daarover dat het ook de bedoeling dat Amerikaanse piloten en ondersteunend personeel vertrouwd raken met de syteem waarmee men in Europa gevechtsvliegtuigen inzet.

Dat de JSF’s naar Engeland zijn gevlogen is nog het gevolg van een besluit van president Obama, die een programma liet opstellen onder de naam “European Reassurance Initiative”.

Volgens het Pentagon blijven de JSF in ieder geval een aantal weken in Europa.

Beelden van de aankomst van de JSF’s op de RAF-basis

Met dank aan DVIDS / David Fitzro /

 

Auteur: Admin AVC GvKSr

CEO AVC NLD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.