Noord-Korea test ballistische raket – USS Carl Vinson ten zuiden van Japan | Gedonder in het Verre Oosten…

De USS Carl Vinson vaart amper de Japanse Zee op of Noord-Korea lanceert een ballistische raket. Van het laatste zijn nog geen beelden maar wel van de USS Carl Vinson.

Filipijnse Zee | 24 April 2017) Een MH-60R Sea Hawk van de Helicopter Maritime Strike Squadron (HSM) 78 vliegt naar de aircraft carrier USS Carl Vinson (CVN 70). U.S. als onderdeel van de Navy Aircraft Carrier Strike Groups na een routine patrouillevlucht over de Indo-Asia Pacific (U.S. Navy photo by Mass Communication Specialist 2nd Class Sean M. Castellano/Released)

Noord-Korea heeft zaterdagochtend plaatselijke tijd, een ballistische raket getest dat wordt gezien als een reactie op enkele uitspraken van Rex Tillerson, de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, die in de uren voor de lancering de VN-Veiligheidsraad had opgeroepen om Noord-Korea ‘pijnlijke’ sancties op te leggen. Ook werd bekend dat de USS Carl Vinson ten zuiden van Japan zou varen samen met de rest van het Amerikaans / Japans eskader

Pukchang-vliegveld, iets ten noordoosten van de hoofdstad Pyongyang (Google)

De BID meldde AVC dat de  US Pacific Command van de Amerikaanse troepen in Azië zei dat Noord-Korea om 05:03 uur lokale tijd een raket zou hebben gelanceerd. Dat zou gebeurd zijn vanaf een locatie in de buurt Pukchang-vliegveld, maar de raket zou “niet het Noord-Koreaanse grondgebied hebben verlaten“.

Het Pentagon zei verder dat de raket geen bedreiging vormde voor de VS. Het Witte Huis zei in een verklaring dat president Donald Trump was ingelicht over de lancering zonder nadere details te melden.

Tillerson had eerder in New York de VN-Veiligheidsraad toegesproken dat “de tijd is aangebroken opnieuw druk uit te oefenen op Noord-Korea om deze gevaarlijke weg te verlaten”.

De Verenigde Staten hebben een Amerikaans eskader onder aanvoering van de USS Carl Vinson en een Tomahawk-dragende onderzeeër naar de regio gestuurd om een sterk signaal af te geven aan het regime in Pyongyang dat het de VS nu ‘menens is’.

President Trump reageerde via Twitter:

De Vinson krijgt munitie aan boord. Dat wordt op volle zee geoefend. Zo te zien zijn het raketten, mogelijk voor de Strike Group.

Auteur: Admin AVC GvKSr

CEO AVC NLD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.