VIDEO | BBC filmt Auschwitz en Birkenau met drone

Aan de vooravond van de Nationale Dodenherdenking in Nederland tonen we deze video van de BBC die dit in 2015 uitzond ter gelegenheid van de 70ste verjaardag van de bevrijding van Auschwitz concentratiekamp in Polen.

“Eén minuut in Auschwitz was als een hele dag. Een dag als een jaar. Een maand als de eeuwigheid…”

Roman Kent overleefde de Holocaust. Samen met anderen die de verschrikkingen van nazi-Duitsland overleefden kwamen zij bijeen in het voormalig vernietigingskamp Auschwitz om de 70ste verjaardag te vieren van de bevrijding van het kamp.

De video geeft een beeld van hoe het kamp er vandaag de dag uitziet.


Oost-Duitse soldaten van de Volks Armee houden de wacht bij de bouwwerkzaamheden van de muur in op het grondgebied van Oost-Berlijn (DDR)

Het bestuur heeft het voornemen in het voorjaar van 2018 bij voldoende belangstelling een reis te organiseren naar Auschwitz voor leden van de AVC. Tijdens de reis zal ook Berlijn worden aangedaan, met een bezoek aan o.a. Checkpoint Charlie en de restanten van ‘Der Maur‘ (De Muur) die Berlijn deelde in West-Berlijn en Oost-Berlijn. Ook zal de stad Dresden worden bezocht. De stad werd tegen het eind van de Tweede Wereldoorlog nagenoeg platgebombardeerd door de geallieerden om het moraal van de Duitsers te ondermijnen en te proberen het volk in opstand te brengen.

 

Auteur: Admin AVC GvKSr

CEO AVC NLD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.