VIDEO | Loaded for War / Geladen voor de oorlog

Sulfur of zwavel voor munitiefabrieken in de VS. Alleen al voor munitiefabrieken werden 20.000 extra goederenwagons aangeschaft en ingezet voor transport.

Toen de VS betrokken raakte bij de Tweede Wereldoorlog stond het land voor een gigantische logistieke opgave. Transporten over zee liepen gevaar vanwege de aanwezig U-boten van de Duitsers en transport door de lucht was zeer beperkt in die tijd vanwege het ontbreken van echte transportvliegtuigen en vanwege de beperkte mogelijkheden en capaciteit. Ook over de weg was het onmogelijk om binnen een korte tijd en over grote afstanden enorme hoeveelheden van bijvoorbeeld grondstoffen te vervoeren. De oorlogsindustrie kon geen tijd verliezen…

Vervoer over spoor was dan ook de manier van transport van grondstoffen, onderdelen, rollend materieel en troepen. In deze Engelstalige documentaire krijgt men een goed beeld van transport per trein … in oorlogstijd.

Auteur: Admin AVC GvKSr

CEO AVC NLD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.