Gezamenlijke oefening Amerikanen en Roemenen | De toestand in Europa – #StrongEurope 0002

M109A6 Paladin veldartillerie van de US Army Europe in Roemenië

Een M109A6 Paladin veldartillerie van Battery A, 3de Bataljon, 29ste Veldartillerie Regiment, 3de Armored Brigade Combat Team, 4de Infanterie Divisie, biedt indirecte vuursteun aan tanks en gemechaniseerde gevechtsvoertuigen van de 1st Bataljon, 8ste Infanterie Regiment Brigade en de Roemeense 282ste Gemechaniseerde Brigade tijdens een gecombineerde schietoefening op het Smardan-oefenterrein, Roemenië op 20 april 2017.

Roemeense militairen van de 285 Bataljon Veldartillerie vuren gelijktijdig M1981 152mm getrokken houwitzers af.

De 3de Armored Brigade Combat Team voerde een bilaterale oefening uit met de Roemenen als onderdeel van Operatie “Atlantic Resolve” van de US Army Europe, waarmee de aanwezigheid wordt getoond ter afschrikking van de Russen, terwijl het de bondgenoten moet verzekeren van de Amerikaanse betrokkenheid bij de NAVO.

Roemeense soldaten krijgen uitleg over het in stelling gebrachte Amerikaans geschut: de M109A6 Paladin veldartillerie
Foto's US Army door Sgt. 1st Class Everett Snellings, 3rd Armored Brigade Combat Team Public Affairs, 4de Infanterie Divisie en Capt. Scott Walters 3rd Brigade Combat Team, 4th Infantry Division
M113 gepantserde Medische Evacuatie Voertuig van de US Army Europe

Een Amerikaanse militair van de US Army Europe van Company C, 64ste Brigade Ondersteuning Bataljon, 3de Gemechaniseerde Brigade Combat Team, 4de Infanteriedivisie, wast een M113 gepantserde Medische Evacuatie Voertuig ter voorbereiding voor troepentransport naar Duitsland per spoor in Skwierzyna, Polen op 8 mei 2017.

De “Charlie Med”-eenheid is druk bezig geweest op twee fronten – in Polen en Duitsland – met het verstrekken van medische diensten en ter voorbereiding op de deelname van de brigade aan multinationale oefeningen onder de namen “Combined Resolve VIII” en “Saber Guardian 17” dat weer een onderdeel is van het US Army Europe’s operatie “Atlantic Resolve”. 

Foto US Army door 3rd Armored Brigade Combat Team Public Affairs, 4de Infanterie Divisie

De Amerikaanse troepen worden ook ondersteund door genisten van de US Army Engineers zoals te zien is op deze foto’s die gemaakt zijn op het oefengebied in Cincu, Roemenië. De Amerikanen werken daar samen met de genisten van het Roemeense leger.

Foto's Capt. Colin Cutler | Spc. Jeffrey Nichols of the 381st Engineer Company, 926th Engineer Battalion, 926th Engineer Battalion
Locaties waar een en ander zich afspeelt

Over de Toestand in Europa berichten we regelmatig. Dat is echter afhankelijk van de bronnen die wij raadplegen en van de actuele situatie in relatie tot het beschikbaar gestelde beeldmateriaal.

Auteur: Admin AVC GvKSr

CEO AVC NLD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.