Nederlandse Veteranendag 2017 met o.a. AVC-voertuigen

Op 24 juni a.s. wordt al weer voor de 13e keer de Nationale Veteranendag in Den Haag gehouden en ondanks die ‘13’ hoopt men dit jaar voor het eerst 100.000 bezoekers te kunnen bereiken (in 2016 waren dat 95.000 bezoekers).

En ook voor de 13de maal doet onder de vlag van de AVC dit jaar een groep van 18 hobbyisten met hun voertuig mee.

Na het veel te vroeg overlijden van Kees Looijsen heeft ondergetekende het stokje qua organisatie overgenomen en maak ik deel uit, samen met een afgevaardigde van KTR, van de organisatie groep “Voertuigen”. In totaal zo’n 35 van deze legervoertuigen waarvan het AVC aandeel dit jaar 18 bedraagt.

De naam AVC hebben we overigens ook in de periode dat het duidelijk minder ging ondanks vragen vanuit de organisatie gewoon voortgezet mede ook om mogelijk andere clubs buiten de deur te houden. Dat was trouwens niet zo moeilijk omdat we gewoon aan vrijwel alle vragen en normen kunnen voldoen. We doen dit eigenlijk met een vrij vaste groep wat het een stuk makkelijker maakt omdat we mens en voertuig kennen en dus deels op routine onze taken uitvoeren.

Taken die ieder jaar lastiger worden vanwege de omvang van het geheel, de grote variatie aan veteranen en de veiligheid. Ook op het gebied van kwaliteit van voertuig plus bemanning wordt steeds strenger gelet (alles wordt gefilmd en gefotografeerd om achteraf te analyseren). Dit jaar is er ook weer meer specifiek om bepaalde voertuigen gevraagd i.v.m. het soort te vervoeren mindervalide veteranen.

Leuk is ook dat wij sinds 9 jaar de Paradecommandant vervoeren gedurende de gehele dag.

De groep voertuigen bestaat dit jaar uit 

– 5 Nekafs,
– 1 x LARO,
– 1 x WC 51 (Parade Cdt., BNMO, Engelandvaarders en Dapperheid onderscheidenen),
– 1 x YA 126,
– 2 x YA 314,
– 4 x YA 328,
– 1 x YA 4440,
– 1 x YA 616 en
– 2 x YP 408.

De groep kijkt er ook al weer naar uit om samen met de maten van KTR de passagiers comfortabel te vervoeren en het publiek een mooi stukje erfgoed te laten zien.

Henry Buis


 

Bekijk hier de foto’s van de Nederlandse Veteranendag 2017

Auteur: Admin AVC GvKSr

CEO AVC NLD

Eén gedachte over “Nederlandse Veteranendag 2017 met o.a. AVC-voertuigen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.