Operation Medemblik – Medemblik bevrijd! Deel I

Duitsers marcheren door de Nieuwstraat in Medemblik richting strand…

In het weekeinde van 17 en 18 juni is de stad Medemblik aan het IJsselmeer het toneel waar Duitsers en Amerikanen, Britten en Canadezen elkaar het licht in de ogen niet gunnen tijdens de invasie op de IJsselmeerstranden. Onder zwaar vuur stevenen landingsvaartuigen richting strand terwijl de Duitsers alles inzetten om de invasie van de geallieerden af te slaan…

OVER OPERATION MEDEMBLIK

”Het doel van Operation Medemblik is u te laten ervaren hoe het was om te leven en te vechten ten tijde van de Tweede Wereldoorlog, dit doen we met gepast respect. Wij vragen u ook om hier respectvol mee om te gaan,” meldt de organisatie op de website.

Op 17 en 18 juni gaat Medemblik helemaal terug naar de tijd van 1940-1945. Op maar liefst twaalf verschillende locaties komen +/-400 re-enactors. Voorheen onder de naam Evenement ’40-’45, komt Operation Medemblik met een nieuwe opzet met meer actie en spanning dan ooit tevoren.

De re-enactors beelden zich uit als Amerikaans, Engels-Canadees, Duits, verzet en burger. Tussen de locaties met verschillende uitbeeldingen vindt veel actie plaats. Denk aan aanvallen, verdedigingen, spionage, gijzelneming en troepentransport. Maar het grootste spektakel is de Beach landing op strand de Vooroever. Hier gaan de geallieerden proberen de Duitsers van het strand te verdrijven. Op beide dagen zal om 13:00 deze grote aanval plaatsvinden…

Army Vehicle Club was ook present, maar dan als waarnemers en maakte de volgende impressie…

AVC kreeg als enige toegang tot de Feuerkontrollbunker FL 311 (vuurgeleidingbunker FL 311) vanwaaruit het hele strand kon worden overzien. (Foto © C.A.P. Andijk 2017)

 

Morgen meer foto’s!

Meer informatie vindt u op www.operationmedemblik.nl

Foto’s © T.P.L. de Bruin / G. van Keulen | Bewerking C.A.P. Andijk – 2017

Auteur: Admin AVC GvKSr

CEO AVC NLD

Eén gedachte over “Operation Medemblik – Medemblik bevrijd! Deel I”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.