Militracks 19 en 20 mei

imageOp 19 en 20 mei wordt in het museumpark Overloon het grootste evenement in de wereld op het gebied van Duitse voertuigentechniek uit de Tweede Wereldoorlog gehouden onder de naam Militracks. Tijdens dit weekend zijn er Duitse motoren, personenvoertuigen, vrachtwagens, halfrupsen en tanks te zien die overwegend in dienst zijn geweest bij de Duitse Wehrmacht.

De Duitse voertuigtechniek was in die tijd in veel gevallen kwalitatief beter dan die van de Geallieerden. Op Militracks wordt getoond – en in sommige gevallen ook letterlijk – hoe die techniek werkte. De voertuigen staan overigens niet alleen statisch opgesteld, maar rijden ook rond op het speciale, anderhalf kilometer lange parcours in het museumpark. Het is ook mogelijk om mee te rijden. Kaartjes daarvoor kunt u op het terrein zelf kopen.

Er is een speciale Militracks-website. Met o.a. informatie over de voertuigen die deelnemen. Ook kunnen er via de website tickets worden aangeschaft.

Er is ook een militairabeurs met voertuigonderdelen, militaria, historische boeken en andere zaken uit de Tweede Wereldoorlog aan te schaffen.

Een van de voertuigen die te zien zijn is de Schwerer Zugkraftwagen 18 t Famo:

Bundesarchiv_Bild_101I-311-0904-04A,_Italien,_Zugkraftwagen,_Panzer_VI_(Tiger_I)Foto Bundesarchiv, Bild 101I-311-0904-04A / Vack / CC-BY-SA 3.0 [CC BY-SA 3.0 de] via Wikimedia Commons
Op de foto twee Sd.Kfz. 9 slepen een Panzer VI “Tiger I” weg

Auteur: Admin AVC GvKSr

CEO AVC NLD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.