Programma Nederlandse Veteranendag 30 juni 2018 | Foto’s 2017

Op 30 juni vindt de 14e Nederlandse Veteranendag plaats. Het is een evenement voor iedereen. Kom kijken naar het nationaal defilé, bezoek het Malieveld met informatieve veteranenstands, activitypark voor kinderen, geniet van het spetterende muziekprogramma. Aan deze Veteranendag werkt ook de Army Vehicle Club mee door de inzet van bijna 20 wagens voor het defilé.

nvd avc

Programma Binnenhof: aanvang 10.20 uur
Zoals ieder jaar vindt in aanwezigheid van Zijne Majesteit de Koning, de minister van Defensie en de minister-president de opening van Veteranendag plaats in de Ridderzaal (aanvang 10.20 uur), gevolgd door de medaille-uitreiking op het Binnenhof (aanvang 11.30 uur). Deze onderdelen zijn te volgen op schermen op het Malieveld, via deze website en op NPO 1.

Bekijk hier de foto’s Nederlandse Veteranendag 2017

Nationaal defilé en vliegshow: aanvang 13.15 uur
Kom kijken naar de ruim 4500 veteranen en militairen die in de Haagse Binnenstad defileren voor de Koning. In het defilé rijden ook paarden en verschillende historische en moderne militaire voertuigen mee, o.a. van leden van de Army Vehicle Club.

Om 13.00 uur wordt op het Malieveld het startschot met een zgn. 25-ponder (houwitser)  voor het defilé gegeven. Voor meer informatie, bekijk hier de flyer van het defilé: Flyer_Defile.

Malieveld: 9.00 – 17.30 uur
Gedurende de hele dag is er een gezellige bijeenkomst op het Malieveld, met muziek, eten en drinken. Dit programma is toegankelijk voor iedereen. Voor kinderen is er van alles te doen in de Kids Corner, er is een vliegsimulator en een klimmuur. Voor meer informatie, bekijk hier de flyer met het programma op het Malieveld: Flyer Malieveld.

Plazatheater Malieveld 09.00 – 17.00 uur
Om 10.15 uur kunt u in het Plazatheater op grootbeeld de Ridderzaalceremonie volgen. ‘s-Middags treedt het Shantykoor ‘Nootdweer’ op, de zanggroep 4Fun en de zangeres Gemma van Eck (voormalige zanggroep Babe).

Grote Muziekpodium Malieveld: 14.30 – 17.15 uur
Het programma op het Malieveld wordt feestelijk afgesloten met muziek. Op het hoofdpodium worden diverse optredens verzorgd. Met als klap op de vuurpijl een optreden van René van Kooten en Brigitte Heitzer en de Marinierskapel van de Koninklijke Marine o.l.v. majoor Arjan Tien. Zij sluiten de dag hiermee af.

Einde programma: 17.30 uur
Lees hier de algemene informatie in de flyer over de Nederlandse Veteranendag 2018 : NLVD 2018 Algemene info.

Bereikbaarheid
Informatie over de bereikbaarheid van de binnenstad tijdens Veteranendag leest u op de website van de gemeente Den Haag.

Parkeren eigen vervoer:
Mocht u met eigen vervoer komen, u kunt tegen gereduceerde prijs bij Q-Park CS-New Babylon een parkeerplaats reserveren.

Bekijk op deze website de Veteranendag 2017

Bron Nederlandse Veteranendag
Foto’s  © Army Vehicle Club

Auteur: Admin AVC GvKSr

CEO AVC NLD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.