Zoekactie naar resten oorlogsvlieger levert niks op in Ruinerwold

image
RUINERWOLD | Bergings- en Identificatiedienst Koninklijke Landmacht heeft na 2 dagen zoeken geen stoffelijke resten gevonden. Het gaat om die van een bemanningslid van de Halifax JD314 bommenwerper, die 29 december 1943 neerstortte bij Ruinerwold.

De landmachtmilitairen vonden wel nog wat vliegtuigdeeltjes. Volgens projectleider eerste-luitenant Patric van Aalderen is alles nu onderzocht. “We hebben er alles aan gedaan, maar het onderzoek wordt nu afgerond en krijgt  een slapende status.” Hij bedoelt daarmee dat nieuwe concrete informatie in de toekomt mogelijk leidt tot een nieuwe poging de resten te vinden.

Van Aalderen: “Natuurlijk zijn we teleurgesteld dat er niks is gevonden. Dat is toch waar je uiteindelijk op hoopt.”

image

Bron en foto’s: Defensie

Auteur: Admin AVC GvKSr

CEO AVC NLD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.