Veldpost Nr. 1 – 2019

Voorblad De Veldpost Nr. 1 – 2019

Het eerste nummer van De Veldpost wordt op dit moment drukklaar gemaakt om begin maart op de mat te vallen van de leden van de Army Vehicle Club.

In dit nummer blikken we terug op de Nieuwjaarsreceptie in Leersum waar we te gast waren in De Ginkel en gaan we in gesprek met Jan Blankendaal over zijn Zwitserse GMC met toolshed. Verder een artikel van Marco Kool over zijn M.A.N. Kat 1 Radarwagen (Bundeswehr) die hij heeft omgebouwd tot camper.

In ‘De Man en zijn Paard‘ komt Evert van Wagensveld aan het woord over o.a. zijn LARO, hij geeft dan antwoord op 10 standaardvragen in deze rubriek.

Detailfoto van de compressorwagen (foto © Otto Scheel)

Otto Scheel heeft weer iets bijzonders op de kop getikt, een compressorwagen. Uiteraard van Zwitserse makelij! Michiel Grit schrijft over zijn winterbivak zo rond de kerst van 2018 en wie KerstMiss 2018 is geworden!

De Schnellboot – PK Foto

In de serie Propaganda + Briefmarken weer aandacht voor een Duitse postzegel waarop een voer-, vaar- of vliegtuig staat afgebeeld en afkomstig is van een foto van de Duitse Propagandakompanie tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit keer de Schnellboot, die de Duitsers o.a. in IJmuiden stationeerden.

Beeld van de binnenkant van de toolshed van de GMC van Jan Blankendaal

Dit en meer lees je in de komende uitgave van De Veldpost. Wil je zelf een exemplaar ontvangen van dit nummer, kijk dan hier hoe je dit kunt doen.

Foto's © GvKSr en anderen

Auteur: Admin AVC GvKSr

CEO AVC NLD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.