Veldpost Nr. 2 – 2019

Voorblad De Veldpost Nr. 2 – 2019

Het tweede nummer van dit jaar van De Veldpost ligt weer bij de drukker. Naar verwachting ligt het verenigingsblad eind mei/begin juni bij de leden op de mat.

In dit nummer gaan we in gesprek met Patrick Berloth en dat artikel wordt later hier ook op de site gezet. Patrick bezit een DAF YA 328 en een Nekaf M38A1. Rob van der Elst schrijft over zijn nieuwste aanwinst, een Land Rover 109.

Een DAF YA 328, YK 314 en een YB 626 op bivakterrein in Baarn tijdens PWK19
Jan Kampert

In de ‘Man en zijn Paard‘ geeft Jan Kampert antwoord op 10 standaardvragen, daarin staat zijn Nekaf centraal.

Uiteraard besteden we aandacht aan de eerste twee activiteiten van dit jaar, het bezoek aan het Cavaleriemuseum in Amersfoort met een prachtige collectie GV’s die voor een deel buiten werden opgesteld. Ook aandacht voor de eerste (zomerse) bivak van het jaar: ‘Pa’s Weekend‘ te Baarn (PWK19 | Baarn). Zie de 8 foto’s hieronder.

Een Leopard 1 staat buiten opgesteld op het terrein van de Bernhardkazerne in Amersfoort. In het midden een Leopard 2 A4. Rechts staat een International Harverster M5 Halftrack. Ze maken deel uit van de Historische Collectie Cavalerie. (Foto’s G. van Keulen)

Hieronder een collage van 6 foto’s van de War and Peace Revival 2018 (Foto’s © Marcel de Geest)

Terwijl een groep zich klaarmaakt voor de reis naar Normandië vanwege de 75ste herdenking van D-Day (6 juni 1944-6 juni 2019) heeft het bestuur besloten dat AVC volgend jaar naar War & Peace Revival (zie collage hierboven) gaat in het Engelse Paddock Wood. Het wordt de eerste buitenlandse trip van een serie andere evenementen. Leden van AVC worden uiteraard ruim van te voren hierover geïnformeerd!

Het bivakterrein in Enter

Maar 2019 is nog lang niet voorbij, voor dit jaar staan er nog meer bivak-weekenden op stapel. De eerstvolgende is eind mei: HVW19 | Enter. Samen met onze Duitse vrienden maken wij er weer een mooi weekend van! Daarover meer in VP 3!

DAF YK 314 – foto © Paul van der Valk

Uiteraard worden er weer tientallen foto’s gepubliceerd in dit nummer!

Wil je zelf De Veldpost ontvangen, kijk dan hier hoe je dit kunt doen!

Terug naar De Veldpost, een artikel over de multifunctionele en -inzetbare DAF YK 314.

Ivar ten Velde laat zien wat hij zoal doet met zijn ‘M1025‘. Doe jij het hem na?! Maar ook, reis jij hem na? De antwoorden daarop kun je pas geven als je zijn inzending leest!

Op naar Nummer 3!

Veldpost Nr 2 – 2019
Foto's War & Peace Revival 2018 - Marcel de Geest
Overige foto's G. van Keulen Sr | CAPAND

Auteur: Admin AVC GvKSr

CEO AVC NLD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.