Video | AVC op ISK Harskamp – ORH18

Klik op de radiateur van de Willys om het filmpje te starten

Eens in de twee jaar is AVC op het Infanterieschietkamp “Harskamp” te vinden. Dat was in 2018 voor het laatst, maar in 2020 wordt er weer een “Operations ‘RAVEN’ Harskamp” gehouden.

In 2018 deden ruim 100 deelnemers mee, die meer dan 50 klassieke legervoertuigen meenamen naar dit evenement.

Van een van de onderdelen van zo’n bivak, namelijk het vertrek van de legervoertuigen naar het schietterrein hebben wij een filmpje gemaakt. Ook werd er in 2018 een demonstratie gegeven van een Bofors 40L70-kanon. Ook dat is te zien op dit filmpje.

Waarom nu pas dit filmpje van bijna een jaar geleden?

Tijdens een activiteit worden honderden foto’s en filmpjes gemaakt door AVC’s Foto- en filmdienst (AVC FFD). Maar dat gebeurt ook door deelnemers. “Op die manier verkrijgt de FFD een groot archief met duizenden foto’s. Een deel daarvan wordt gepubliceerd via ‘De Veldpost’, ‘DienstMededelingen’, via Facebook en/of de website; maar niet alles in één keer, aldus Gerrit van Keulen Sr, voorzitter van AVC. “Dit filmpje lag al klaar en dan wordt het op een gegeven moment ook gedeeld. Vandaar!”

Meedoen in 2020?

Wil je meedoen aan “Operation ‘RAVEN’ Harskamp” in 2020? Dat kan! Voor meer informatie hierover word je verwezen naar deze pagina.

Defensiepersoneel in gesprek met enkele AVC-leden op het moment dat de voertuigen gaan vertrekken

Auteur: Admin AVC GvKSr

CEO AVC NLD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.