Veldpost Nr. 4 – 2019

Het vierde en laatste nummer van dit jaar van De Veldpost ligt een deze dagen bij de leden op de deurmat of in de brievenbus! Uiteraard alle aandacht voor legervoertuigen en aanverwante zaken.

In dit nummer gaan we in gesprek met AVC-lid John Klaver die een DAF YA 126 heeft. Hij vertelt wat er zoals kan gebeuren met een klassieker. Als te doen gebruikelijk wordt in een later stadium dit gesprek op deze site gezet. Verder een fotografisch terugblik op IAS19 dat voor het eerst in Wanroij gehouden werd.

Gerhard Brunnekreef kreeg dit keer de 10 vragen in de rubriek “De Man en zijn Paard” voorgescholteld. Hij bezit drie voertuigen maar het lijkt erop dat een bepaald voertuig toch zijn voorkeur heeft. Gerhard geeft de sleutel van deze rubriek door aan een ander lid.

We komen in deze Veldpost met een uitgebreid artikel over ethanol, maar ook de naamswijzigingen aan de benzinepompstations: wat is nu E10 of E5? Wat gebeurt er met mijn klassiek legervoertuig als ik benzine tank waarin ethanol zit? En hoe zit dat nou met toevoegingen, zoals loodvervangers en ethanolkillers? Wat moet ik doen als ik mijn legervoertuig voor een langere periode wegzet?

Heb je deze of andere vragen met betrekking tot brandstof dan vind je in dit artikel wellicht het antwoord!

De IJsselliniegroep op het landgoed De Haere in Olst

In dit nummer ook een impressie van het verkenningsbezoek aan de IJssellinie in het kader van de BDO20

Is het Verenigd Koninkrijk nu wel of niet uit de EU en wat houdt dat in voor de ‘Engelandvaarders’, de leden die naar de overkant willen vanwege de War & Peace Revival?

En dan tenslotte nog een brief van de Dienst van het Koninklijk Huis, geschreven uit naam van Zijne Majesteit de Koning. Het hoe en het waarom lees je in De Veldpost!

Tenslotte melden we in dit overzichtje dat we het afscheid van SMI Rob Sponselee ook hebben opgenomen in de kronieken van de Army Vehicle Club!

Dit en andere onderwerpen vind je in deze uitgave van De Veldpost!

Onze adverteerders in dit nummer:

Carrosseriebedrijf Peter | D. van Dam BV
Autobedrijf Van den Bosch | Dumpstore Amersfoort
Toys en More

De Veldpost Nr. 4

Foto's
Copyright op alle foto's © Army Vehicle Club, tenzij anders vermeld

Verder foto's van
© G. van Keulen Sr | CAPAND

Auteur: Admin AVC GvKSr

CEO AVC NLD

Eén gedachte over “Veldpost Nr. 4 – 2019”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.