De Veldpost Nummer 2 binnenkort bij jou in de bus?

De Veldpost Nr. 2 – 2020

Begin juni verschijnt het tweede nummer van AVC’s verenigingsblad, De Veldpost. Met voornamelijk bijdragen van leden. We doen een opsomming:

Alleria van Geel: Weekendje weg (met de Reo en Landrover)
Marcel Huijsing: Bevrijdingsrondrit Delfgauw en ommelanden
Jan Blankendaal: De nieuwe loods en zijn Chevrolets
Gerrit van Keulen Jr: Restauratie van de Daf YA 126
Thijs Aldolfse: Restauratieproject van de Nekaf M38A1
Reinier Voskamp: Over zijn Nekafs

Door de corona-maatregelen zijn er in het eerste half jaar van 2020 de geplande evenementen niet doorgegaan of naar een later tijdstip in de tweede halft van het jaar verplaatst, of zelfs naar 2021!

Erg jammer, vooral ook voor de organisatoren die mooie evenementen in petto hadden. Hopelijk worden er wegen gevonden waardoor het alsnog doorgang kan vinden op een ander tijdstip. In dit nummer staan we hierbij stil.

Een tank met hoofdletters
Verder in de Veldpost een artikel over een merkwaardige tank, die als onoverwinnelijk werd beschouwd maar die net voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog voor alle zekerheid vernietigd werd voordat de Duitsers ‘m in handen zouden krijgen! Hadden de makers ervan toch zo hun bedenkingen aangaande hun fort of rupsbanden? Je leest het in de Veldpost.

We staan ook stil bij de historische toespraak van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander.

Tussen alle bedrijven door kwamen we opmerkelijk zaken tegen die het vermelden waard zijn, zoals een Nederlands legervoertuig dat 35 jaar lang ergens heeft gestaan omdat het defect was maar recentelijk is gerepareerd.

Uiteraard de rubriek De Man en zijn Paard. Dit en andere zaken lees je in De Veldpost – met tientallen foto’s! – die begin juni bij de leden ligt. Wil je zelf ook een exemplaar van De Veldpost, kijk dan hier!

Auteur: Admin AVC GvKSr

CEO AVC NLD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.