De Veldpost – Special edition

De Veldpost

Deze week verschijnt “De Veldpost”, een speciale editie, uitgegeven door de Army Vehicle Club (AVC). 2022 is een jubileumjaar voor de vereniging van legervoertuigeneigenaren dat sinds 1992 bestaat.

Deze editie staat vol met foto’s van het weekend in Harskamp (WHK22). We zijn in gesprek met Henry Buis, de man achter de organisatie van het AVC-smaldeel tijdens het nationaal defilé welke wordt afgenomen door Z.M. de Koning op de Nederlandse Veteranendag in Den Haag.

Onderwerpen

Verder kijken we mee met Jan Blankendaal die met zijn rollend materieel de oversteek maakte naar het Verenigd Koninkrijk tijdens een vakantie. Een artikel over het aanvankelijk door corona uitgestelde 75-jarige bevrijdingsfeest in Alphen aan den Rijn “Vrij aan de Rijn” vond eerder dit jaar plaats. De Scheveningse Vlaggetjesdag komt ook aan bod in dit nummer. Beide artikelen zijn geschreven door Marcel Huising.

Special: Royal Enfield

Detailkfoto van de Royal Enfield – © G. van Keulen Sr

Een special over de “Royal Enfield“, een motorfiets die uit de Tweede Wereldoorlog stamt en in originele staat verkeert. Een prachtige machine met een mooi verhaal van Markwin Serlui.

WHK22

Rijden over de zandvlakte van ISK Harskamp

Verder heel veel foto’s van het bivakweekend in Harskamp tijdens WHK22. Foto’s van leden komen uitgebreid aan bod in dit kleurrijke nummer. En tijdens dit weekend werden ook een aantal leden tot erelid benoemd vanwege hun 25-jarig lidmaatschap van AVC, een bijzonder moment dat niet onopgemerkt voorbij mag gaan en op feestelijke wijze werd gemarkeerd met bijhorende versierselen.

Museum Vliegveld Deelen

Museum Vliegveld Deelen – © G. van Keulen Sr

Leden die dit wilden konden ook het Museum Vliegveld Deelen bezoeken die speciaal voor de Army Vehicle Club open ging en een uitgebreide rondleiding kregen met een gids.

Materieel

Gamma Goat – © G. van Keulen Sr

Op het kamp waren niet alleen Nekafs aanwezig maar ook de serie DAF’s, zoals de YA 126, 314 en een kipper, 328 (waaronder een brandweeruitvoering van de 328) en de YB 626 takeldoos. Daarnaast een APC YPR-675, MAN-Kat, een Dodge WC Ambulance, Iveco, een Reo, Unimog / Mercedes, Freightliner, Kenworth trailer, Gamma Goat en de eerder genoemde Royal Enfield. En niet te vergeten onze eigenste ouwe trouwe DAF-cadiwagen.


Hieronder een collage van foto’s uit deze editie

Auteur: Admin AVC GvKSr

CEO AVC NLD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.