Agenda AVC

Dit is de Agenda van AVC-activiteiten voor/door AVC-leden voor het jaar 2018


ORH18 | Operation ‘Raven’ op ISK Harskamp. In het weekend van  16-19 augustus houdt AVC weer een bivak op het terreinvan ISK Harskamp. O.a. Terreinrijden, Bivak, De Quiz en Rondrit Posbank staan op het programma. Dan wordt ook de algemene ledenvergadering gehouden. Vorig jaar, tijdens het jubileumweekend, werd iedereen bij het krieken van de dag gewekt door het harde geluid van een raaf… Aanvankelijk werd er gedacht dat een van de deelnemers grappig wilde zijn, maar het was een raaf die het kamp wekte met z’n gekrijs… De bivak is de basis voor een rondrit door het prachtige natuurgebied van de Posbank, uitgezet door Jan Kampert! En uiteraard zijn er ook andere activiteiten, zoals De Quiz! Veel te doen en hopelijk slaapt meneer De Raaf ook uit! Dit weekend wordt in samenwerking met Defensie gehouden!


IAS 18 | International Army Show
Op Vliegveld Twenthe wordt de tweede editie van de International Army Show gehouden. AVC is dan ook  weer aanwezig met een aantal voertuigen en houdt daar bivak. De show is van 1 t/m 2 september 2018. Leden kunnen al aanrijden op 31 augustus!

AVC-leden die aan deze internationale show willen meedoen dienen zich bij het secretariaat van AVC op te geven: naam, merk/type voertuig en het kenteken. Medio april wordt met de organisatie van de ISAS18 besproken hoeveel voertuigen en personen een plaats krijgen toegewezen. Ook krijgen de deelnemende leden een CLUB-pdf toegezonden die zij op het voertuig moeten voeren om op het terrein te kunnen komen.

1 en 2 september 2018 staat AVC op vliegveld Twenthe  Een groots opgezet evenement voor liefhebbers en eigenaren van legervoertuigen; van jeep tot tank, ongeacht de periode waarin ze hebben gediend. Static show van 500+ voertuigen, entertainment d.m.v. optredens, nostalgische muziekoptredens op buitenpodium en/of binnenlocatie. Mogelijkheid tot meerijden met een legervoertuig op het terrein, standhouders op buitenterrein en in de hangars. Mogelijk komen er ook historische vliegtuigen op deze editie. Verder aandacht voor “vintage” producten en lifestyle en horeca deels d.m.v. nostalgische foodtrucks en ook herdenkingen en veteranen activiteiten. Binnenkort meer informatie!

OOD18 | OPERATION “OPEN DAY” RIJSWIJK – Op het bunkercomplex op het landgoed Overvoorde zet AVC een kamp op om daar in het in weekend van 12, 13 en 14 oktober te bivakkeren. De Open Dag is op 14 oktober. Op de zaterdag 13 oktober wordt o.a.  een bezoek afgelegd aan het Atlantikwall-museum in Hoek van Holland, voorafgegaan door een mooie rondrit. Kijk hier voor informatie over deze operation!


OCO 18 | Operation ‘Cross Over’ 2018 Heerde komt te vervallen! Reden, we kunnen niet meer met bijvoorbeeld een DAF YA 328 daar terecht. Ons devies is echter: alles of niets, dat wil zeggen: wanneer iemand met een YA 328 niet mag meedoen dan houdt het voor ons ook op! We zijn geen merkenclub en dat houdt in dat we niet kunnen zeggen dat Wagen X wel mee kan doen maar Wagen Y niet.  Ook de situatie van vorig jaar leidde tot groot ongenoegen onder het bestuur en de deelnemers toen bleek dat we maar voor een deel gebruik konden maken van de baan.

We zijn wel op zoek naar een andere locatie, maar vanwege allerlei (plaatselijke) regelgeving valt dat niet mee. We zijn in gesprek met beheerders van diverse locaties.


Word lid van AVC! Dan kun jij ook meedoen! Schrijf je nu in!

Over activiteiten lees je meer over in on s kwartaalblad De Veldpost. Maar ook in de ‘DIENSTMEDEDELINGEN‘ onze maandelijks nieuwsbrief. Als je lid bent tenminste!