Information Tags Army Vehicles

In 2019 gaat AVC beginnen met het project “Info Tags Army Vehicles”, kortweg ITAV genoemd. Leden die hieraan willen meedoen krijgen een formulier waarin ze aan de hand van serie standaard vragen allerhande informatie van hun voertuigen kunnen opgeven.

Deze gegevens worden verwerkt in een bestand en opgeslagen in het media-archief van de website van AVC. Het voertuig van het AVC-lid wat hieraan deelneemt krijgt dan een sticker waarop een unieke statische Quick Response-code is weergegeven en met behulp van hun smartphone kunnen bezoekers bijvoorbeeld op de International Army Show de code scannen om meer informatie te kunnen lezen op hun smartphone over het voertuig.

Een voorbeeld van de informatie wat wordt opgeroepen via ITAV

De informatie bestaat uit o.a. historische achtergronden, technische data, foto’s en/of specifieke informatie. Ook kunnen er filmpjes worden gekoppeld met gebruikmaking van AVC’s ITAV.

De leden kunnen de standaardinformatie aanvullen met de informatie die zij wensen. Dat kan ook tussentijds als er al een document via ITAV gepubliceerd is.

Op het voertuig wordt op de voorruit een sticker aangebracht van circa 3 x 3 cm met daarop de code. Een bezoeker kan dan de informatie met behulp van zijn smartphone oproepen.

Op de stand zelf komt een informatiebord bij het veldkantoor waarmee de bezoekers worden geattendeerd op ITAV en wat zij daarmee kunnen doen.

De bedenker van dit informatiesysteem, Gerrit van Keulen, zegt hierover: “Met ITAV kunnen we het publiek veel beter informeren over het rijdend militair erfgoed. Nog meer dan wat je zou kunnen doen met een groot bord ervoor. Bovendien kan de bezoeker de informatie thuis nog eens goed bekijken op zijn tijd en op de manier wat wenselijk is. Voor de leden is het een makkelijk en effectief systeem om meer over hun voertuig te vertellen dan alleen maar tentoon te stellen. En hoewel de technische informatie van bijvoorbeeld een DAF YA 126 hetzelfde is als een ander exemplaar kan de eigenaar specifieke informatie kwijt met behulp van ITAV. Dat maakt het dat elk voertuig dan weer uniek is of kan zijn. Aan het oproepen van de informatie zijn geen kosten verbonden.

Leden ontvangen in november informatie via “Dienstmededelingen” over ITAV