Over ons…

De Army Vehicle Club is in 1992 opgericht door een aantal mensen die het klassieke legervoertuig, en alles wat daarbij hoort, een warm hart toedragen. Het gaat bij deze vereniging niet specifiek om voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog maar ook om voertuigen ten tijde van de Koude Oorlog en de vredesmissies waar ons land militairen heeft ingezet.
Maar ook om voertuigen die gewoon ‘buiten dienst zijn gesteld’, of al dan niet in het buitenland zijn aangekocht. Feitelijk gaat het centraal om het legervoertuig, ongeacht het productiejaar of waar het vandaan komt. Zolang het legervoertuig zoveel als mogelijk in oude staat is hersteld en in goede technische conditie verkeerd en qua kleurstelling overeenkomt met de destijds gehanteerde kleuren (bijvoorbeeld: legergroen, veldgrijs (Duits o.a), khaki (desert), wit (UN) en blauw (Marechaussee). Hieronder wordt ook begrepen camouflagekleuren en de gebruikte patronen.
Het hoofddoel van de vereniging is het verzamelen en in stand houden van het Rijdend Militair Erfgoed, het restaureren, het in de originele staat brengen en het berijden van de voertuigen tijdens bijvoorbeeld bevrijdingsevenementen, open dagen van Defensie en presentaties op diverse evenementen zoals museumdagen e.d. Ook verlenen we medewerking aan personenvervoer zoals kadetten van de KMA Breda tijdens een Battlefield Tour: Operation “Market Garden” of aan tv- en filmopnames.
Ook organiseert AVC voor de leden in het seizoen (april-oktober) gezellige familie-evenementen. Een kampement wordt er opgezet inclusief cadiwagen en hoofdtent en wordt de veldkeuken ingezet voor een lekker maaltijd!  ‘s Avonds is de bar open om nog voor het slapen gaan goed de kelen te smeren en elkaar allerlei belevenissen uit te wisselen!

Zo nu en dan wordt er ook De Quiz gehouden, waarmee prijzen gewonnen kunnen worden die beschikbaar worden gesteld door bedrijven! De vragen hebben allemaal betrekking op legervoertuigen en het leger.

Afhankelijk van de locatie worden nog meer activiteiten gehouden, zoals: in colonne rijden, dagtocht, nachtrit (een puzzeltocht met bolletjes/pijltjes als routebeschrijving), terreinrijden (zwaar terrein), transport van wandelaars, etc.)

Op dergelijke kampen bevindt zich ook een HQ waar het AVC-kantoor te velde is ondergebracht en tevens onderdak biedt aan de kampleiding en staf en de winkel met clubartikelen.

In de winterperiode gaan de legervoertuigen meestal op stal en wordt er gezamenlijk Groot Onderhoud Materieel (GOM) uitgevoerd op de wagens of een KOM… Komende winter gaan we de wintertijd ook gebruiken voor andere activiteiten (indoor).
Leden krijgen “De Veldpost” thuisgestuurd, het kwartaalblad van de vereniging en met ingang van april 2018 ook maandelijks de “Dienstmededelingen“, een digitale nieuwsbrief van het bestuur met verenigingsnieuws en andere zaken. Ook de kleinste legervoertuigenliefhebbers komen aan bod!

Meedoen? Meld je aan als lid van AVC, de Army Vehicle Club…