Na de doorstart van het bestuur begin april 2023 hebben we snel de blik op de toekomst gevestigd en besloten dat we met spoed een evenement voor de leden neer moesten zetten.

Op advies van een aantal leden zijn we bij Camping De Notenwei gaan kijken (in dit geval is “we” het majesteitmeervoud voor de penningmeester die om topografische redenen de afgevaardigde was die het mocht gaan regelen) en dat zag er prima uit.

 

We kozen voor het Pinksterweekend omdat dat na het regelen van de eerste noodzakelijkheden voor het in stand houden van de vereniging, nog enigszins tijd gaf voor organisatie en voor de leden om eventueel vrij te regelen, en omdat het een lang weekend was. We beseften dat het voor sommigen alsnog te kort dag zou zijn.

Om het voor onze leden extra aantrekkelijk te maken, hebben we als club het evenement gesponsord met koffie en Twentse Krentewegge bij aankomst, een stevig ontbijt op de zondag voor, en lunch tijdens de rit en knusse kampvuurtjes.

 

 

Aankomst was beoogd op zaterdag, hoewel een enkele enthousiasteling vrijdag al kamp had opgeslagen. In de loop van de zaterdagmiddag reden de overige deelnemers het terrein op; van GMC camper tot Japans burgerkoekblik, en werden overal de tenten en andere slaapplekken opgezet. Rond een uur of 3 werd de krentewegge (naar believen met of zonder boter) met een lekker bakkie geserveerd.

Daarna ging iedereen een paar uurtjes zijn eigen gang, sommigen deden een siësta, anderen gingen ergens heen, en verzamelden de leden en aanhang zich voor de barbecue op de veranda.

Het was een ruim verzorgde BBQ met voor ieder wat wils, inclusief frikandellen voor de jeugdige deelnemers. Aan een lange tafel gezeten kwamen de gesprekken los, het bier en andere dranken waren zeer betaalbaar en er werd meerdere keren een bordje vol geschept.

 

Na het uitbuiken werd het vuur buiten opgestookt. Om de één of andere reden komen mensen samen rondom een vuur, dus het duurde niet lang voordat er een grote kring rondom het stookvat zat, de meesten met een drankje. Af en toe werd het vuur opgepookt wat leidde tot hoge vlammen en spectaculaire vonkenregens die rivaliseerden met de zichtbare sterrenhemel.

Niet lang daarna werd de “traditionele bruine fruitschaal” aangekondigd. Deze werd geserveerd met een schaal vol (in ieder geval aan het begin van de ronde) snacks op een dienblad met daarop 3 verschillende sausjes. Het geheel werd behulpzaam bijgelicht door een hoofdlamp, zodat je niet blind hoefde te kiezen welke snack en welk sausje je nam.

Tegen middernacht ging het vuur uit en toog iedereen die het tot dat tijdstip had volgehouden, richting bed.

De volgende ochtend was het ontbijt besproken om 09:15u. Menigeen was voor die tijd al wakker en er was rustige activiteit op het veld. Rond negenen begonnen mensen te verzamelen in de kantine waar het ontbijtbuffet werd klaargezet; Verse broodjes, croissantjes, thee, koffie en allerlei soorten melk, zoetwaren, vleeswaren, botertjes en gekookte eieren.

De spiegeleieren en de bacon werden buiten door de chef gebakken, dus er werd flink heen en weer gelopen.

Na de gezellige ontbijtdrukte werden voertuigen vertrek gereedgemaakt voor de rondrit. De voorzitter had nog even een overleg met Gerrit van de Notenwei over de beschikbaarheid van drinken bij de lunch, waarna alles kon worden ingeladen en de stoet zich ging opstellen. De leden die geen eigen voertuig mee hadden, vonden een plekje bij anderen en zo ging alles op pad.

De rit bracht ons over voornamelijk smalle wegen en paadjes langs vergezichten en bossen. Lente in Twente is mooi. Af en toe was het stofhappen in de open voertuigen maar het was vooral genieten van de omgeving en de veelal leuke reacties van de overige weggebruikers. Niet iedereen snapt blijkbaar hoe het werkt met zo’n 14 voertuigen die achter elkaar aan rijden.. gelukkig de meeste mensen wel.

Na een dikke 1,5 uur stopten we midden in een bos langs de kant van de weg.

Gerrit vertelde dat in de 2e wereldoorlog op die locatie 2 bemanningsleden gevonden zijn die zonder parachute uit hun toestel waren gesprongen/gevallen. De indruk in de grond die 1 van hen heeft achtergelaten, werd lang gemarkeerd door een treurwilg maar nadat die doodging heeft men in beton de indruk gegoten om een tastbaar monument te hebben aan deze tragische gebeurtenis.

Aan de andere kant van de weg ligt een enorme kei waaromheen we konden genieten van een heerlijke groentesoep die duidelijk niet vegetarisch was, en broodjes knakworst.

Voor iedereen die daar dorst van kreeg, waren verschillende soorten fris beschikbaar.

Hierna werden de voertuigen weer bemand en de rit vervolgd door het mooie Twente. Op sommige stukken was het zo stoffig dat de voorganger uit zicht verdween, wat een idee gaf van hoe men vroeger soms konvooi moet hebben gereden onder oorlogsomstandigheden omdat de spullen nu eenmaal op hun bestemming gebracht moesten worden.

Ineens stonden we weer stil en werd er druk met een portofoon heen- en weer gelopen. Eén van de voertuigen in de staart van de kolonne bleek met pech te staan en het sleepje werd georganiseerd, waarna de rest de route afrondde naar de camping.

Hier was even tijd voor rust aangezien de F1 om 15:00u zou beginnen. Enkele fans zaten er op tijd voor om op het grote scherm in de kantine de race te volgen, anderen kwamen wat later. Het bestuur had nog een kleine vergadering bij de voorzitter onder de luifel van de GMC toolbox om wat KvK papierwerk te tekenen vanwege de bestuursfunctiewisselingen, waarna we ook de glijpartijen en de eindoverwinning van Verstappen konden gaan bekijken.

Daarna was het weer even rust bij de stukken tot de blauwe hap geserveerd werd.

Er waren grote hoeveelheden bami, nasi goreng en witte rijst, die vergezeld werden van eieren en sateetjes in pindasaus, met kroepoek en atjar. De biertjes erbij lieten het extra goed smaken.

Ook deze avond werd weer met een behaaglijk vuurtje afgesloten. Het woei wel harder dan op zaterdag, dus er waren minder mensen die bleven zitten. Tevens waren er meer vliegende en stekende insecten, sommige zelfs behoorlijk groot. Evengoed was het weer gezellig tot het vuur doofde.

Maandagochtend was iedereen al bezig met het vertrek voorbereiden. Er werd weer genoten van het overvloedige ontbijtbuffet, barnota’s werden voldaan en de penningmeester moest zich namens de club even verontschuldigen omdat door alle gedoe rondom de overdracht, de bankpas zo laat was ontvangen at deze nog geactiveerd moest worden. Gelukkig heeft hij een heel betrouwbare uitstraling, maar het praktische gedoe waar we nog steeds tegenaan lopen is erg irritant.

Na het ontbijt werden de handjes uit de mouwen gestoken om deze en gene te helpen met inpakken en aanhaken, en werden daarna handjes geschud en ging iedereen weer op weg naar huis.

Plannen voor herhaling, en voor andere evenementen zijn links en rechts al in de maak en ik geloof dat iedere deelnemer terugkijkt op een geslaagd, gezellig en ontspannen groen weekend.

Onze grote dank gaat uit naar de familie Brunnekreef en iedereen van Camping de Notenwei voor het verzorgen van een gastvrije plek voor al ons spul, het goed verzorgen van de innerlijke mens en het voorrijden van de prachtige route.

Daarnaast willen we alle deelnemers bedanken voor hun aanwezigheid, gezelligheid en enthousiasme. Zonder deelnemende leden is er geen AVC bivak mogelijk en we zijn jullie zeer erkentelijk dat jullie er waren.

Het bestuur wil de informatievoorziening weer oppakken. Dat gaan we doen door digitale nieuwsbrieven te sturen, de AVC Facebookgroep actief te gebruiken, en in de AVC WhatsApp groep dingen in de groep te gooien. We zien geen mogelijkheid om in de nabije toekomst een gedrukt blad uit te geven, vanwege de kosten en de hoeveelheid werk die daar in gaat zitten. We zoeken nog naar alternatieven.

Wel gaan we aan de slag met een evenementenkalender opstellen, waarbij we nadrukkelijk de samenwerking zoeken met andere clubs om zo de kosten en het werk te spreiden. Bij de rit van het Pinksterbivak hebben ook LVT deelnemers ( Leger Voertuigen Twente, thuisbasis Notenwei) aangehaakt en dat verliep prima. We willen in de toekomst dit weekend samen gaan organiseren.

Voor het najaar willen we nog een evenement organiseren in het Westen van Nederland, met een wat langere aanmeldtijd dan voor het Pinksterweekend, en volgend jaar willen we zeker terug naar de Notenwei en een vollere evenementenkalender. Wie een goed idee heeft kan dit altijd aan het bestuur voorleggen, wij weten immers ook lang niet alles.